dilluns, 21 de març del 2016

Bizcaia Saria: orientant a Euskal Erria

Feia molt temps que no sortia del país per anar a orientar, i la veritat és que va valdre molt la pena. Tot i el pronòstic de fred, el mal temps que hi va haver durant tota la setmana anterior i què no em trobava el 100% físicament, vaig gaudir com un nen, sobretot la cursa de Llarga Distància del diumenge... Brutal!!

Dissabte mitja distància. És un mapa nou per mi, i tot i que me n'han parlat molt bé, no em sé fer una idea de com pot ser la zona càrstica volumètricament parlant. 

Fita 1: 2 minuts d'error. Em trobo un forat d'un metre aprox que no surt el mapa. Quan veig que realment el forat que buscava feia 4 metres entenc perquè el d'un metre no havia de sortir... Això no em passarà més aquest cap de setmana...

Fita 4: la clariana em porta cap als forats de l'esquerra i he de rectificar. 2 minuts d'error.

Fita 6: no surto prou cap a la clariana i em menjo tots el forats. 1:30 minuts d'error.

Fita 11: caic massa avall i quan trobo el tàlveg he de rectificar amunt: 1 min d'error.

Fita 15: vaig massa lent pel mig dels verds i els forats. Està clar que he fet una molt mala elecció de ruta. 2 minuts perduts.

En total uns 10 minuts d'error + males sensacions + neu per fer-ho més èpic.

Diumenge llarga distància. Continuo no trobant-me al 100% i això em fa pensar que em costarà molt acabar. Però a mesura que passen les fites, el gaudir tant fa que m'oblidi de tot i només pensi en passar-ho bé.

Fita 3: 1 minut d'error. Giro les corbes de nivell i veig un turó quan en realitat és una fondalada. Això fa que m'aturi diverses vegades fins que ho entenc.

Fita 9: 1 minut d'error. Dono massa volta. Si hagués fet un rumb hagués entrat abans al blanc i hagués anat més ràpid.

Fita 14. 1 minut d'error. Dono massa la volta al principi i al buscar la fita en baixada tinc poca confiança i vaig lent.

Fita 19: 2 minuts d'error. Vaig insegur per dins els verds i l'atac a la fita el faig fatal. No acabo d'entendre el tàlveg.

En total uns 6 minuts d'error. La resta és el físic que ara mateix em falta.