dijous, 14 de maig del 2015

Rogaine del Catllaràs

Dissabte 9 de maig. Torno a córrer al Catllaràs, aquest cop en un Rogaine de 6 hores i formant equip amb l'incombustible Xavi Batriu. Fent-me meva la frase d'una ultra atleta de moda sobre l'entorn del Berguedà, haig de dir que "el Catllaràs és el pati de casa meva"... :)

Així doncs, repetíem escenari i equip del 2013, edició que vam guanyar per molt poquet als "navarros". Aquest cop la cosa semblava difícil d'aconseguir, doncs hi havia més d'un os dur de rossegar. Algun equip molt bo tàcticament i algun altre físicament. Hauríem de fer una molt bona combinació de les dues per emportar-nos el gat a l'aigua.

I amb l'experiència del 2013, on vam fer 33 fites de les 45 possibles, l'objectiu era clar: arribar a les 36 fites i aconseguir així fer-ne 6 per hora (o el què és el mateix: cada 10 minuts aproximadament trobar una fita). Objectiu difícil però gens ambiciós, creiem. Així doncs, marquem el recorregut idoni amb 36 fites, les de major puntuació, descartant només un 80, cinc 40s i un 50. 

Després de 5 hores i 57 minuts arribem a Falgars (inici i final de la cursa) amb els deures fets. 36 fites! Hem enllaçat totes les fites tal i com havíem planejat, tret d'un parell de canvis arrel de l'improvisació: decidim passar per la 33 perquè anàvem bé de temps i en canvi deixar la 67 perquè anàvem justos. Al final, decidim fer la 53 perquè veiem que tenim temps.

Mapa amb estratègia inicial i recorregut final fet
Estratègia: potser no ha estat la més bona, doncs hem fet molt desnivell, però hem complert amb el què ens havíem planejat.

Temps perdut: 4 minuts després de la 75 per treure un punxa del peu, 10 minuts buscant la 56, error de 5 minuts per anar a la 57 i error de 4 minuts buscant la 70 per un error cartogràfic, creiem. En total 23 minuts.

Més fites: sense fallar els 23 minuts i augmentant una mica el ritme, creiem que es podien enllaçar 4 fites més. La 43 de camí de la 56 a la 84, la 67 després de fer la 52 i la 40 i 50 després de fer la 62.

En resum, una gran cursa en un terreny immillorable per a practicar aquest esport. I d''aquí a dues setmanes... Rogaine Port del Comte!!