divendres, 12 de setembre del 2014

2 Jours Cerdagne

5 setmanes sense posar-me les bambes. Ja tocava no? El cap de setmana passat vaig tornar a calçar-me-les per pujar a córrer en uns dels millors indrets que hi ha per practicar les curses d'orientació.

El dissabte 6 a la tarda hi havia una cursa format sprint a la ciutadella de Montlluís, poble emmurallat i dissenyat per l'enginyer Vauban (fet famós per la novel·la VICTUS, almenys per mi... :P ), i patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

He de dir que em vaig notar mooooolt lent durant tota la cursa. Vaig trobar a faltar el ritme dels entrenos, però aquests no va ser l'últim entrebanc. Petit error de 5 seg. a la fita 2 (no em situava...), error d'uns 10 seg. a la fita 7 (em vaig passar les primeres escales) i, sobretot, error garrafal a la fita 10 de ben bé 1 minut!!! (no vaig entendre el túnel i vaig tornar-me boig ressituant-me). Al final, 18 minuts i 53 segons de cursa, i no gaire satisfet pel temps i resultat, però sí per haver gaudit d'un lloc tan especial.


El diumenge ens enfilàvem a l'autobús que ens portaria al llac de les Butlloses, al peu del Carlit. Ja havia fet algun entrenament aquí, però mai hi havia corregut en competició. De fet, feia molts anys que no s'hi corria... El terreny... genial, i el mapa, fet per en Tommi Tölkkö... perfecte! Per endavant, 9,7 km lineals i 15 fites en una cursa que ens faria suar per la seva dificultat tècnica i per no haver-hi ni un sol punt d'avituallament en tot el recorregut.

A la primera fita ja faig un error d'uns 2 minuts, i és que em penso que entro bé al mapa, però en un moment perdo el fil... A la fita 4 tinc un error de 2 minuts al quedar-me en una clariana més avall; la primera tirada llarga era per anar a la fita 5 i, naturalment faig una mala elecció de ruta, on perdo uns 3 minuts; el següent error gran el faig en la segona tirada llarga, per anar a la 9, on m'equivoco al voltar per baix el llac i faig un mal atac a la fita, amb uns 2 minuts perduts. La última tirada llarga, que era per anar a la fita 14, creia que havia fet una molt mala elecció de ruta, però veient els resultats veig que no vaig anar tan mal encaminat. Al final, força content del resultat, doncs em pensava que se'm faria molt més llarga i que la dificultat em faria recular posicions...

Ara toca entrenar uns dies seriosament per preparar el Campionat de Catalunya de Relleus, que serà a finals de mes als Rasos de Peguera.